top of page

Sat, Jun 08

|

Musiikkitalo

Feel Helsinki

Signe Trio kutsuu yleisön Päälämpiössä intiimiin hetkeen, jossa aika, tila ja kertomukset sulautuvat unenomaisiin äänimaisemiin.

Registration is Closed
See other events
Feel Helsinki
Feel Helsinki

Time & Location

Jun 08, 2019, 12:00 PM

Musiikkitalo, Musiikkitalo, Töölönlahdenkatu, 00100 Helsinki, Finland

About the Event

Kolme laulajaa tulkitsee sävellyksiään antiikin runoilija Sapphon runoihin.

Modernismin esteettinen kehitys kuuluu runojen käännöksissä, jotka ulottuvat Bliss Carmanin ja John Myers O’Haran koristeellisista ja rakenteessa pysyvistä muodoista Mary Barnardin elegantteihin ja Pentti Saarikosken latautuneisiin tulkintoihin. Sapphon fragmentit kertovat suomen ja englannin kielillä ajattomia kuvauksia intohimoisesta rakkaudesta, kaipauksesta ja yhdenvertaisuudesta tunteiden tasolla.

Musiikki virtaa ja polveilee paitsi jazzin, myös nyky- ja kansanmusiikin maisemissa, ja laulajien luonnolliset ja ilmaisuvoimaiset äänet kietovat kuulijan herkkään ja hellittämättömään otteeseensa. Signe Trio vie jazzista ponnistavaa ilmaisua kohti runoa ja kuunnelmaa vokalismin voimin: Helsingissä vuonna 2015 perustetussa yhtyeessä toimivat laulajat Riikka Keränen, Selma Savolainen ja Josefiina Vannesluoma.

https://www.vocalssigne.com/

***

Feel Helsinki on Taideyliopiston ja Viini-lehden yhdessä järjestämä kaupunkifestivaali Musiikkitalossa 8. kesäkuuta. Taideyliopistossa järjestetään vuosittain yli tuhat yleisölle avointa tapahtumaa, mutta Feel Helsinki kokoaa ensimmäistä kertaa yhteen koko yliopiston osaamisen.

Kaupunkilaiset ovat tervetulleita osallistumaan, aistimaan ja kohtaamaan toisensa musiikin, taiteen, teatterin, kuvataiteen ja merkityksellisten keskustelujen äärelle. Myös perheen pienimmät on otettu huomioon.

Festivaali levittäytyy koko Musiikkitaloon ja sen terassille aamukymmenestä myöhäisiltaan saakka ja suurin osa päivän ohjelmasta on maksutonta.

Järjestäjän yhteystiedot:

Soili Sirenne, soili.sirenne@uniarts.fi

Share This Event

bottom of page